Laks hollandés

Mättande och sunt med ångade grönsaker.

Ingredienser till 1 person: 150 g laxfilé eller -kotlett ½ dl minimjölk 1 tsk vetemjöl ½ äggula 1 tsk citronsaft och ev lite rivet ekologiskt citronskal 2 tsk finhackad schalottenlök Salt och peppar 5 g smält smör 500 g blandade grovt skurna grönsaker (morot, selleri, squash) ½ dl hackad persilja 15 g laxrom

Tillagning: Skölj och snitta alla grönsakerna i kuber i storlek som stora speltärningar. Ånga dem i 2-3 minuter, så att de fortfarande har tuggmotstånd.

Blanda mjölk och mjöl och koka ihop det i 3 minuter under omrörning. Vispa i äggulorna, citronsaft, schalottenlök, salt, peppar och smält smör och smaka av med lite citron. Blanda ner de ångade grönsakerna i såsen och håll den varm.

Stek fisken i en grillpanna i ca 3 minuter på varje sida och rör sedan ner hackad persilja och laxrom i grönsakerna. Servera med citron.

Näringsinnehåll per person

Energi: 524 kcal Protein: 41 gram Fett: 24 gram Kolhydrat: 42 gram Kostfibrer: 13 gram

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: