Lågkaloripizza

Pizza med mycket fyllning och få kalorier.

10 mars 2011 av Helle Brønnum Carlsen

Ingredienser till 1 person Deg 3 g jäst ¾ (0,75) dl vatten 75 g dinkelmjöl 1 tsk olivolja 1 tsk salt 15 g vetemjöl

Fyllning 100 g hackade och skalade tomater 1 vitlöksklyfta 100 g morot 50 g selleri 1 msk basilika 1 msk hackad färsk oregano Toppa med 10 basilikablad och 25 g färsk mager mozzarella

Tillbehör Grönsallad

Tillagning Smula jästen i vatten och låt stå i 5 minuter. Häll mjölet i en skål och gör en fördjupning i mitten och häll i jästen, tillsammans med olja och salt. Rör och knåda tills du har en smidig deg (8–10 minuter). Låt den jäsa en timme.

Finhacka tomaterna i en mixer med vitlök, morot och selleri. Rör i hackade örter. Kavla ut degen till 1 stor pizza. Stryk på tomatsås, lägg på osten och strö basilikan över. Sätt ugnen på 220 grader och placera plåten högt upp ugnen. Grädda i ca 15 min. Ät med en sallad till.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är bäst med vinterträning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: