© Andreas Mikkel

Kycklinggryta

Kycklinggrytan ska sjuda utan tomater och morötter. De ingredienserna tillsätts efter träningen.

21 september 2010 av Julie Hey

5 km-grytan (4 personer)

Ingredienser: 8 kycklinglår 4 msk rapsolja Salt och peppar 2 vitlöksklyftor 1 lök 6 tomater 3 stora morötter färsk rosmarin 1 ekologisk citron 5 dl hönsbuljong 1–2 dl vitt vin 150 g oliver

Tillredning: Skölj tomaterna, dela dem, kärna ur med en sked och skär tomaterna i bitar. Skala morötterna, dela dem längs med och snitta i skivor. Spara tomaterna och morötterna till efter träningspasset – de ska inte långkoka.

Torka av kyckling låren med hushållspapper. Lägg dem i grytan med rapsolja, salt och peppar. Lägg kycklinglåren åt sidan så att de inte bränns vid.

Skala vitlök och lök och hacka dem i mindre tärningar. Blanda dem i grytan med olja och två rosmarinkvistar, och stek i en minut.

Tillsätt citronsaft, buljong och vitt vin och blanda kycklingbitarna i grytan. Koka upp rätten och låt den sjuda på svag värme i 30–40 minuter medan du tränar.

När du har duschat färdigt och är redo för att äta blandar du i tomatoch morotsbitarna i grytan och kokar upp allt i ett par minuter. Strö till sist över färsk rosmarin och oliver.

Tillbehör: Servera rätten med t.ex. grovt bröd, ris eller fullkornspasta.

Tips Vitt vin kan ersättas med hönsbuljong.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: