Kycklingbröst med rödkålssallad

Kyckling är en utmärkt källa till bl.a. protein och järn. Kombinera gärna kyckling med massor av C-vitamin som i den här salladen.

9 juli 2014 av Mats Persson

Anismarinerat kycklingbröst med rödkålssallad (för fem personer)

Ingredienser: 5 kycklingbröst 2 dl apelsinjuice 2 hela stjärnanis 1 msk vitvinsvinäger 0,5 rödkålshuvud 3 mandariner 2 dl rapsolja 1 msk balsamvinäger Saften från en citron 1 stor näve rostade valnötter 1 knippe krusbladig persilja, finhackad Ca 15 kärnfria dadlar 300 g fetaost i tärningar

Gör så här:

1. Koka ihop en marinad av apelsinjuice, stjärnanis och vinäger. Låt sjuda i ca 5 min och häll sedan direkt över kycklingbrösten.

2. Marinera i ca 30 min.

3. Sila av marinaden från kycklingen och ugnsbaka kycklingbrösten i ugnen (t.ex. i en stekpåse) på 200 grader i 25 min.

4. Skär rödkålen i långa strimlor. Skala mandarinerna och frigör klyftorna. Rör ihop en dressing av rapsolja, balsamvinäger och citronsaft.

5. Blanda rödkål med mandarinklyftor, valnötter, persilja och dadlar samt strö fetaost över.

Vill du veta mer om kyckling? Klicka här!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är bäst med vinterträning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: