Kyckling i curry med spröda grönsaker

Utmanar smaklökarna - men inte midjemåttet.

Ingredienser till 1 person: 80 g morot 100 g purjolök 150 g spetskål 50 g sockerärter 100 g kycklingbröst ½ tsk jordnötsolja 1 vitlöksklyfta 2 cm ingefära ½ röd chili 1 msk curry 1 msk kokosmjöl Salt Peppar ½ dl yoghurt Färsk koriander Salladslök 30 g grovt ris

Tillagning: Skölj och skär alla grönsakerna på snedden. Koka kycklingen (ta bort skinn och ben) i 10 minuter och skär den i små bitar. Häll en skvätt olja i en wokpanna och bryn vitlök, ingefära och chili med curry i 15 sekunder.

Lägg i grönsakerna, utom ärterna, rör runt och koka. Tillsätt kokosmjöl och 1 dl vatten och låt det koka i 5 minuter. Koka nu riset.

Smaka av rätten med salt och peppar, tillsätt ärterna, blanda i yoghurt och se till att det inte kokar. Servera i en djup tallrik med ris och strö över hackad koriander och salladslök.

Näringsinnehåll per portion

Energi: 535 kcal Protein: 34,8 gram Fett: 18,7 gram Kolhydrat: 63,3 gram Kostfibrer: 12,4 gram

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: