Köttfärslimpa

Husmanskost i smalversion som serveras med ratatouille.

25 maj 2010 av Martin Kreutzer

Ingredienser till 1 person: 150 g mager fläskfärs ½ ägg ½ finriven lök Salt och peppar 1 msk yoghurt naturell ½ dl hackad timjan 2 soltorkade tomater, finhackade Ev 1 msk havregryn ½ hackad lök 100 g röd paprika i tärningar 100 g gul paprika i tärningar 100 g aubergine i tärningar 100 g squash i tärningar 3 vitlöksklyftor 100 g tomater i stora klyftor 2 dl blandad örtkryddor: basilika, timjan, rosmarin och persilja 2 tsk olivolja Salt och peppar

Tillagning: Blanda en smet av köttfärs, ägg, lök, salt, peppar, yoghurt, timjan och soltorkade tomater. Om färsen är för len kan du tillsätta 1 msk mixade havregryn. Forma en köttfärslimpa. Stek 25-30 minuter i ugn på 185 grader.

Lägg grönsakerna i en långpanna, droppa över lite olja, salta och peppra och sätt in dem i ugnen samtidigt med köttet. När köttet är färdigt kontrolleras grönsakerna. Om de ska bakas lite till rör du om och ökar värmen lite.

Blanda i hackade örtkryddor vid servering - låt eventuellt persilja och rosmarin baka med i ugnen och blanda i basilika och timjan i slutet.

Näringsinnhåll per portion

Energi: 509 kcal Protein: 46,5 gram Fett: 20,4 gram Kolhydrater: 42,1 gram Kostfibrer: 13,7 gram

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är bäst med vinterträning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: