Kokt rimmad oxbringa

När du har lagt locket på grytan och sänkt värmen på plattan, så hinner du löpa en runda på 15–20 km, ta en dusch, duka fram på bordet och servera maten.

21 september 2010

20-km-grytan (4 personer)

Ingredienser: 2 morötter 1 lök 0,25 rotselleri 1,5 kg rimmad oxbringa 4 kvistar persilja 3 lagerblad 10 pepparkorn

Tillredning: Tvätta morötterna noga och skär bort ändarna. Skala löken och skär i bitar. Rensa rotsellerin och skär den i grova bitar.

Ta bort fett och senor från oxbringan, lägg ned köttet i en stor gryta och täck med vatten. Koka upp och ta bort skummet som bildas med en sked.

Tillsätt grönsaker och övriga ingredienser, och låt köttet sjuda under lock i 2,5–3 tim.

Stick en gaffel i köttet för att ta reda på om det är riktigt mört. Tag av grytan från plattan och skär köttet i tunna skivor.

Tillbehör Serveras med kall pepparrotssås och en sallad av t.ex. sparris, morötter och färska gröna bönor.

Tips Kall oxbringa är också gott dagen efter på en fullkornssmörgås med rivna morötter och en sallad.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: