Kalvfilé med bakad vitlök

Vitlök och kött är en perfekt kombination. Vitlök är nämligen bra för matsmältningen och bidrar till att kötträtten inte ligger kvar lika länge i magen.

13 juni 2016 av Näringsexpert Martin Kreutzer och matskribent Anne Larsen.

Kalvfilé med bakad vitlök, potatis och gröna bönor

Ingredienser (1 person): ? 1 kalvfilé (ca 150 g) ? 150 g gröna bönor ? 1 tsk torkad timjan ? 1 hel vitlök, 1 citronskiva ? 300 g potatis ? Kallpressad rapsolja, havssalt, färskmalen svartpeppar ? Jungfruolivolja

Gör så här: 1. Ugnsbaka vitlöken i 30 min. på 180 gr.

2. Skrubba potatisen, dela den på längden, gnid in med rapsolja och krydda med salt, peppar och timjan. Ugnsbaka den med vitlöken i 20 min. När vitlöken tas ut ska värmen i ugnen höjas till 220 grader i 10 min.

3. Stek köttet i en stekpanna till önskad rödfärg och koka bönorna.

Näringsinnehåll/person: Energi: 588 kcal Protein: 40,2 g Fett: 21 g Kolhydrater: 64,1 g Kostfibrer: 8,9 g

Ät vitlök och förebygg dessa sjukdomar

Recept: Sund chili con carne

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Nötter är nyttiga. Vilken är din favorit?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: