Hamburgare med pommes frites och selleri

Lite nyttigare snabbmat.

27 maj 2010 av Martin Kreutzer

Ingredienser till 1 person:

125 g mager nötfärs 75 g potatis 75 g rotselleri 1 tsk olivolja salt peppar 2–3 kvistar rosmarin 75 g squash 50 g lök 1 msk balsamvinäger 70 g fullkornsdinkelbröd 2 salladsblad 100 g tomat ev. lite citron

Tillagning:

Forma en biff som passar till brödet. Tvätta potatis, skala sellerin och skär båda i klyftor eller stavar. Blanda sedan med 1 tsk olja, salt, peppar och rosmarin och sätt in dina pommes frites i ugnen i 200 grader i cirka 30 minuter, tills de är bakade och spröda.

Skär squashen i skivor och löken i ringar. Häll lite olja i en grillpanna och stek först lökringarna, sedan squash i skivor och till sist biffen med ett par droppar balsamvinäger på.

Rosta brödet. Lägg ihop din burgare med salladsblad, biff, tomat i tärningar, squash och till sist lök. Servera med lite citron.

Energi per portion

Energi: 546 kcal Proteiner: 39 gram Fett: 14 gram Kolhydrater: 71 gram Kostfibrer: 11 gram

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Gör du något extra för att bli fit till badsäsongen?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: