Grönsakssoppa på ett nytt sätt

Soppa är en genial genväg till att täcka sin dagliga grönsakskvot på ett välsmakande sätt. Den krämiga soppan kräver inte lång tid i köket och är både enkel och mättande.

4 maj 2010 av Christian Bitz

Ingredienser: 1 lök 200 g jordärtskocka 100 g rödbetor 100 g blomkål 100 g potatis 1 tsk torkad timjan Lite krossad chili 3 msk vitvinsvinäger ½ l god buljong (grönsaks- eller höns-) 2½ dl vispgrädde Nymalen peppar och salt 80 g torrsaltat bacon eller chorizo

Tillagning: Skala/skölj grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Rosta dem i olivolja med timjan och chili. Tillsätt vitvinsvinäger, häll i buljongen och låt det koka in en stund. Tillsätt vispgrädde och koka alltihop i cirka 35 minuter. Smaka av med salt och peppar och mixa soppan. Skär bacon eller chorizo i tärningar och rosta dem knapriga i en torr panna. Servera soppan och strö över bacon eller chorizo. Ät grovt bröd till.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är bäst med vinterträning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: