Grönsaksgratäng

Lättlagad familjefavorit.

31 maj 2010 av Helle Brønnum Carlsen

Ingredienser till 1 person: 200 g broccoli 100 g purjolök 150 g persiljerötter 2 dl lättmjölk 15 g vetemjöl 5 g olivolja Salt Peppar Muskotnöt 1 äggula 2 äggvitor 10 g parmesanost 100 g tomat Ev timjan Ev senap

Tillagning: Dela broccolin i buketter, skär purjolöken i ringar och persiljerötterna i tärningar och ånga sedan alla grönsaker i 1-2 minuter. Blanda ihop mjölk och mjöl kallt och få det sedan långsamt i kok under omrörning.

Tillsätt olja, salt, peppar och riven muskot under vispning. Koka i 3 minuter under omrörning. Stäng av värmen, låt svalna i några minuter och rör i äggulan.

Vispa vitorna styva och rör ner dem i äggmassan. Blanda med de avdroppade grönsakerna, lägg på ett fat försett med bakplåtspapper och strö över riven ost.

Grädda i 180 grader i 35-40 minuter. Servera rykande varm med skivade tomater blandade med timjan, lite senap, salt och peppar.

Näringsinnehåll per portion

Energi: 544 kcal Protein: 38,7 gram Fett: 17,8 gram Kolhydrater: 66,1 gram Kostfibrer: 17,1 gram

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: