Fläskkotlett med äpple

Mättande rätt med fräscha inslag av frukt och grönt.

Ingredienser till 1 person: 125 g mager fläskkotlett Salt Peppar 1 tsk olivolja 1 rött äpple 100 g schalottenlök 1 stjälk blekselleri 1 dl äppelcider 2 salviablad 2 msk Cultura yoghurt 200 g gröna bönor

Tillagning: Salta och peppra kotletten och bryn den i lite olja i en varm i panna i cirka 2 minuter på varje sida. Ta upp den. Skär äpplet i klyftor och stek dem på låg värme i 3-4 minuter. Ta upp dem. Stek sedan halverad schalottenlök och blekselleri skuren i mindre bitar i 5 minuter. Häll över äppelcider och låt koka upp.

Rör i hackad salvia och tillsätt kotlett och äpplen igen. Låt det sjuda i 10 minuter tills kotletten är klar. Rör till sist ner Cultura. Servera kotletten med sås, grönsaksblandning och blancherade gröna bönor.

  • Du tränar inte alls: Rätten är så mättande att du utan problem kan skära bort 20-25 procent av portionen och på så sätt kompensera för ditt lägre kaloribehov, utan att kompromissa med din mättnad.

  • Du tränar hårt och mycket: Behöver du extra energi för att kunna fylla på dina reserver efter hård träning kan en skiva grovt bröd eller två vara ett enkelt sätt att öka rättens energiinnehåll.

Näringsinnehåll per portion

Energi: 496 kcal Fett: 14 g Protein: 36 g Kolhydrat: 61 g Kostfibrer: 10 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: