© Valling.com

Fläskfilé och grillade grönsaker

Bli av med dina överflödiga kilon med hjälp av kött och grillade grönsaker. Månadens träningsmåltid mättar ordentligt och sätter fart på ämnesomsättningen.

31 augusti 2010 av Ernæringsekspert Martin Kreutzer

Ingredienser till 1 person: 130 g fläskfilé 1 skivad vitlöksklyfta 2 msk sojasås 1 msk oliv- eller rapsolja Färska rosmarinkvistar ¼ blomkålshuvud En näve russin En näve mandlar Saft från ¼ citron 200 g squash 200 g aubergine 20 g fetaost Färsk basilika Salt och peppar En skiva grovt bröd, 40 g

Tillagning: Lägg fläskfilén i marinad i en fryspåse. Tillsätt vitlök, sojasås, 1 tsk olja och rosmarin.

Finhacka blomkålen i en mixer. Grovhacka mandlarna med kniv och blanda med blomkål och russin. Blanda en dressing av citronsaft, olja, salt och peppar, häll över och blanda om.

Grilla filén på indirekt värme i ca 25 minuter eller till en kärntemperatur på 62–65 grader. Låt den vila i 15 min. innan du skär upp den.

Skär squash och aubergine i centimetertjocka skivor och grilla dem tills de är möra. Strö över lite tärnad fetaost och basilikablad och häll över några droppar olivolja.

Näringsinnehåll per portion

Energi: 592 kcal Protein: 46,7 gram Fett: 24,1 gram Kolhydrater: 53,8 gram Kostfibrer: 12,6 gram

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: