© Valling.com

Fläskfilé med rostad rödkålssallad

Rödkål är mycket nyttigt och bl.a. rikt på C-vitamin. Om du äter rödkål tillsammans med en järnrik matvara som t.ex. fläskfilé, får du i dig både järn, C-vitamin och protein i en perfekt vintermåltid.

25 november 2014 av Hannah Grant.

Fläskfilé med rostad rödkålssallad

Till 4 personer: 1 rödkålshuvud skivat i 0,5 cm tunna strimlor 3 apelsiner, finrivet skal och finskurna klyftor 50 g pistagenötter utan skal, grovhackade 2 fläskfiléer 1 knippe timjan, sköljd 4 vitlöksklyftor, pressade Färsk, finhackad persilja till servering Salt + peppar Olivolja Äppelcidervinäger

Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 °C.

2. Skär bort senorna från fläskfiléerna, krydda med salt och peppar. Bryn på hög värme i en stekpanna med olivolja och pressad vitlök. Tillsätt timjan.

3. Lägg filéerna ovanpå timjanstjälkarna på ett galler i en ugnsform. Pressa över vitlök. Ugnsstek fläskfiléerna i ca 7–8 min tills kärntemperaturen är 54 °C. Ta sedan ut köttbitarna och låt dem vila.

4. Rosta rödkålen hårt på hög värme i lite olivolja i stekpannan så att kålen blir karamelliserad på ena sidan. Dra ned på värmen, tillsätt salt, peppar och äppelcidervinäger. Låt kålen sjuda tills den blir mör. Tillsätt apelsin och pistagenötter ihop med persilja och servera till de saftiga fläskfiléskivorna.

Näringsinnehåll per person: Energi: 582 kcal Protein: 56,1 g Fett: 27,3 g Kolhydrater: 32,5 g Kostfibrer: 8 g

Nyfiken på att veta mer om den supernyttiga rödkålen? Klicka här!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: