Bonus Fullkornsbröd och rotselleri innehåller mycket kostfibrer. Den fylliga smaken från laxen gör att det inte är nödvändigt med smör på brödet. Totalt sett är rätten fettsnål, nyttig och bra för kroppsvikten.

Fiskburgare med rotsellerisallad

Fullkornsbröd och rotselleri innehåller mycket kostfibrer. Totalt sett är rätten fettsnål, nyttig och bra för kroppsvikten.

22 mars 2012

Ingredienser - 2 personer 1 fryst laxfilé 1 bakad potatis 1 msk mjölk 1 ägg 1 msk mjöl 1 finhackad salladslök 0,5 finhackad röd chili 1 msk hackad persilja 1 msk akaciahonung saft och skal av en lime en halv rotselleri, fint riven rapsolja till stekning

Tillagning Börja med att skala och koka bakpotatisen tills den är genomkokt och kan mosas. Mosa potatisen och blanda den med laxen och mjölken tills moset blir smidig. Använd en stavmixer eller en vanlig mixer.

Rör ihop laxfärsen med ägg, mjöl, salladslök, limeskal och chili tills konsistensen liknar vanlig köttfärs.

Stek fiskburgarna i en stekpanna med lite olja.

Blanda under tiden den rivna rotsellerin till en sallad med olja, persilja, limesaft och honung. Servera fiskburgarna med den saftiga salladen och ät ett grovt fullkornsbröd till.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: