Fish and chips

Nu kan du äntligen njuta fish and chips med gott samvete - Fish and ships innehåller bara hälften av kalorierna som det klassiska receptet.

26 maj 2010 av Martin Kreutzer

Ingredienser til 2 personer: 150 g potatis 150 g rotselleri 150 g morot 1 tsk olivolja Salt och peppar ½ dl persilja 250 g fiskfiléer (4 st) 2 msk grovt rågmöl 2 tsk sesamfrön 10 g smör 1½ msk pickels 1 tsk majonnäs 1 msk tjock yoghurt 5 kapris ½ citron 300 g broccoli

Tillagning: Skär potatis, selleri och morötter i grova stänger, vänd dem i olja, salt och peppar och stek dem i ugnen på 200 grader i 30 minuter. Vänd dem sedan i grovhackad persilja. Doppa fiskfiléerna i en blandning av rågmjöl och sesamfrön och stek dem sedan gyllenbruna i smör i en stekpanna. Blanda pickels, majonnäs och yoghurt och smaka av med hackad kapris. Servera rätten med citronklyftor och ångade broccolibuketter.

Näringsinnhåll per person

Energi: 475 kcal Fett: 15,4 gram Protein: 38,8 gram Kolhydrater: 53,2 gram Kostfibrer: 14,8 gram

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: