Färsbiff med rödbetor och svamp

Robust och smakrik rätt i lättare version.

Ingredienser till 1 person: 150 g rödbetor 50 g potatis 1 tsk olja 1 äpple ¼ tsk senap 1 msk äppelvinäger 20 g sallad 50 g svamp ½ schalottenlök 1 tsk smör Salt Peppar 100 g ärter 125 g mager nötfärs

Tillagning Koka rödbetorna i 60 minuter, skala dem och skär dem i klyftor. Koktiden kan förkortas om du först skalar och delar dem. Koka potatis och dela dem. Vänd potatisarna och rödbetor i olja i en varm panna i 30 sekunder.

Skär äpplena i klyftor och vänd ner dem. Tillsätt grov senap och vinäger och lägg upp blandningen på salladsblad.

Stek svamp med hackad lök i smör. När svampen är klar saltar och pepprar du och stänger av plattan. Vänd blandningen med tinade ärter.

Forma, salta och stek färsbiffarna i grillpanna i 6-8 minuter på varje sida. Servera den varma potatis- och rödbetssalladen samt svamp- och ärtblandningen till färsbiffen.

  • Du tränar inte alls: Du sparar enkelt in på en del kalorier genom att minska mängden olja och smör i rätten. Väljer du dessutom det magraste nötköttet reducerar du antalet kalorier ytterligare.

  • Du tränar hårt och mycket: Du kan öka kolhydratmängden genom att fylla på med lite mer potatis för att vara säker på att dina reserver fylls på igen. Mellan 100-150 gram extra räcker för de flesta - även efter intensiv träning.

Näringsinnehåll per person

Energi: 541 kcal Protein: 50 g Fett: 10 g Kolhydrat: 69 g Kostfibrer: 15 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: