© wichmann+bendtsen.

Fajitas med bönor och chili

Gillar du chili? I så fall kanske den här kryddstarka fajitas-rätten är något för dig!

5 november 2015 av Anne Larsen.

Fajitas med bönor och chili

Recept till 2 personer: 150 g oxfilé i strimlor 2 paprikor, t.ex. orange 100 g bönor, från konservburk 1 gul lök 0,5 röd chili 1 burk hackade tomater 4 ägg 2 stjälkar bredbladig persilja Extra virgin olivolja Havssalt och malen svartpeppar

Gör så här: 1. Hacka löken. Stek dem mjuka och blanka i 1 msk olivolja. Skär paprikorna i strimlor och fräs dem tillsammans med löken. Salta och peppra lätt.

2. Lägg i köttet och rör om. Häll i tomater och skivad chili plus en skvätt vatten. Låt sjuda tills köttet är mört. Tillsätt bönor och smaka av.

3. Vispa ihop ägg, finhackad persilja, salt och peppar. Häll äggsmeten i en stor stekpanna med mycket olivolja.

4. Stek pannkakan väl på bägge sidor. Lägg den därefter på ett bakplåtspapper, fyll den, vik ihop och servera!

Näringsinnehåll per person: Energi: 638 kcal Protein: 45,5 g Fett: 29,4 g Kolhydrater: 55,7 g Kostfibrer: 14,3 g

Därför ska du äta chili!

Enkla och sunda middagar – gör så här

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är bäst med vinterträning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: