Nyttigt & lättlagat: Teriyakimarinerad entrecote med broccolisallad.

Entrecote med broccolisallad

Broccoli är fantastiskt nyttigt, i synnerhet i kombination med rött kött. I det här receptet kombinerar vi de två ingredienserna.

8 januari 2014 av Mads Persson.

Teriyakimarinerad entrecote med broccolisallad (2 personer)

Ingredienser: 2 entrecoter à ca 200 g 2 msk sojasås 1,5 msk ingefära, fint riven 1 vitlöksklyfta, pressad 1/2 färsk chilifrukt, finhackad 1 tsk brun farin 1 tsk fisksås 1 msk sesamolja Saften från en halv lime 1/2 broccoli, i buketter 1 näve böngroddar 1 msk sesamfrön, rostade 1 knippe färsk koriander

Gör så här:

1. Blanda en marinad av soja, ingefära, vitlök, chilifrukt, farin och fisksås. Fördela den över köttbitarna och ställ in i kylen i ca en timme.

2. Blanchera broccolibuketterna i kokande vatten och låt dem svalna i iskallt vatten.

3. Gör en dressing av sesamolja och limesaft, och blanda den i en skål med broccoli, böngroddar, sesamfrön och färsk koriander.

4. Värm en stekpanna och torrstek köttet i 2–3 min. på varje sida. Låt köttet vila i 5 min. och servera det sedan med broccolisalladen.

Klicka här och läs om broccolins fantastiska egenskaper!

Fler recept med broccoli? Klicka här!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: