Dillbakad fisk

Ger utmärkt mättnad och fyller på med nyttiga fetter.

Ingredienser till 1 person: 250 g små färskpotatisar Salt Peppar 120-130 g fisk 300 g grön sparris ½ citron ¼ knippe dill ¼ knippe persilja 1 kvist timjan 1 lagerblad ½ dl vitt vin 2 tsk olja

Tillagning: Skölj potatisen, salta och peppra och sätt in dem i ugnen i 200 grader i 30 minuter. Rensa fisken eller be fiskhandlaren att göra det. Skär citronen i skivor och lägg dem i ”magen” på fisken. Ångkoka sparrisen i ca 3 minuter, lägg dem som botten i en ugnsfast form och blanda ner dill, persilja, timjan och lagerblad. Lägg fisken ovanpå och häll över vin och olja. Salta och peppra och ställ in fisken i ugnen i 200 grader i 10 minuter. Lägg upp fisken på sparrisen och servera potatis till.

  • Du tränar inte alls: Den här rätten ger en utmärkt mättnad och därför sparar du enkelt in kalorier enbart genom att äta en mindre portion. Spara eventuellt också in lite på oljan.

  • Du tränar hårt och mycket: Du måste ha extra kolhydrater för att tillgodose kroppens behov efter din träning. Koka därför lite extra potatis. Har träningen varit extra tuff kan det också vara en god idé att äta lite mer av den proteinrika fisken.

Näringsinnehåll per portion

Energi: 519 kcal Fett: 14 g Protein: 36 g Kolhydrater: 64 g Kostfibrer: 10 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är bäst med vinterträning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: