Clubsandwich

Fyll på energi med klassiker i smalversion med avokado- och broccolikräm.

27 maj 2010 av Martin Kreutzer

Ingredienser till 1 person: 100 g kokt kyckling 30 g broccoli 40 g avokado Salt Peppar 7 g parmaskinka 60 g grovt dinkelbröd (eller till hälften rågbröd, till hälften dinkelbröd) 50 g tomat 25 g gurka 15 g rucola

Tillagning: Koka kycklingen mjuk och skär den i skivor. Koka broccolin mycket mjuk, gärna både stjälk och topp och purea den. Skala avokadon och skär den i tunna skivor. En av skivorna mosas med broccolin, som smakas av med salt och peppar. Rosta skinkan i ugnen i 5 minuter på 200 grader.

Rosta brödet. Bred broccolikrämen på ena sidan på brödskivorna. Lägg sedan på skivor av tomat, gurka och avokado och sedan kycklingskivor. Toppa med rucola och parmaskinka och lägg slutligen en brödskiva överst på sandwichen. Den sista brödskivan kan också ätas vid sidan av.

Jämfört med en vanlig club sandwich får du med den här varianten: * * 3 gånger så många kostfibrer

*   Mycket mindre mättat fett

Näringsinnehåll per portion

Energi: 383 kcal Protein: 29,2 gram Fett: 13,7 gram Kolhydrater: 38,8 gram Kostfibrer: 8 gram

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är bäst med vinterträning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: