Citron- och persiljemarinerad tonfiskbiff

Den ultralätta: Citron- och persiljemarinerad tonfiskbiff med mangosalsa och grovhackad ärt- och fetapuré

21 juni 2011

Ingredienser - 4 personer 4 tonfiskbiffar 1 citron 4 persiljestjälkar 4 msk sesamolja 2 fasta mangofrukter 1 rödlök 1 röd chili 2 korianderstjälkar 1 limefrukt 500 g frusna gröna ärtor 200 g feta i bit salt och peppar

Tillagning

  • Riv ner skalet av en citron i en mixer, och tillsätt saft från halva citronen samt persilja och 3 msk olja. Mixa allt till en fin konsistens, och smörj in det på tonfiskbiffarna. Ställ dem åt sidan och låt marinera i ca 1 timme.

  • Gör under tiden mangosalsan genom att ta loss mangoköttet från kärnan och skära det i små tärningar. Hacka även rödlök, chili och koriander fint, och blanda alltsammans med saften från en lime och 1 msk sesamolja. Ställ salladen åt sidan.

  • Gör ärtpurén genom att mosa de tinade gröna ärtorna med feta och tillsätta saften från den sista citronhalvan. Purén mosas bäst med en gaffel. Smaka till sist av med svartpeppar.

  • Tänd grillen ordentligt, och låt den mesta marinaden droppa av tonfiskbiffarna.

  • Lägg biffarna på (den helt rena) grillen. Grilla dem ca 2 minuter på varje sida. De får inte bli genomstekta, så sträva efter att bevara den röda färgen i mitten.

  • Servera biffarna med mangosalsa på toppen och purén bredvid.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: