Avokadosoppa med räkor och chili

Avokado är ett perfekt tillbehör till räkor. Eftersom skaldjuren i stort sett är helt fettfria så är det viktigt att ta med en fettkälla för att måltiden ska få en bra näringsbalans. Avokado är ett bra val för både hälsan och hela smakupplevelsen.

15 maj 2014 av Mats Persson

Avokadosoppa med färska räkor och chili (två personer)

Ingredienser: 150 g färska, oskalade räkor 2 avokador, väl mogna 150 g gräddost, naturell en halv färsk chilipeppar 1 cm färsk ingefära 1 vitlöksklyfta 1 dl grönsaksbuljong, avsvalnad saften av en halv citron salt, peppar vattenkrasse som garnering

Gör så här: 1. Rör ihop avokado, gräddost, chili, ingefära, vitlök och buljong och blanda till en trögflytande, soppliknande konsistens. Använd stavmixer eller vanlig mixer.

2. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar, och ställ soppan svalt med plastfolie över i ca 20 minuter.

3. Skala under tiden räkorna och servera soppan t.ex. som förrätt med räkor och vattenkrasse. Servera med ett grovt bröd.

Klicka här och se varför räkor är bra kost för hälsan.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är bäst med vinterträning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: