Mexikansk varmkorv
© Thomas Dahl

Mexikansk varmkorv

Recept: Mexikansk varmkorv av chorizokorv med salsa, guacamole, ­jalapenos och riven cheddarost.

2 januari 2017 av Kok Anders Karmark

Ingredienser till åtta varmkorvar:

  • 8 korvbröd 
  • 8 stora eller 16 små chorizokorvar
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 dl salsa 
  • 100 g jalapenos
  • 8 salladslökar
  • 4 dl riven cheddarost
  • 1 röd paprika

Guacamole:
  • 2 mogna avokador
  • 0,5 tsk finhackad vitlök
  • 2 tsk citronsaft
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Skiva paprikan i tunna strimlor och ugnsbaka/grilla dem i 275 grader i ugnen.
  • Stek korvarna i ca 15 min i en medelvarm stekpanna i 1 tsk rapsolja, och vänd dem 10–12 gånger så att de får en jämn och fin stekyta och färg.
  • Hacka salladslök och jalapenos och servera din varmkorv med salsa och riven cheddarost på toppen.

Guacamole: 

  • Dela avokadon, skrapa ut fruktköttet, mosa det och rör ihop allt med vitlök, citronsaft och lite salt och peppar.

Näringsinnehåll per korv med bröd:

  • Energi: 817 kcal
  • Protein: 34,8 g
  • Fett: 47,7 g
  • Kolhydrater: 67,2 g
  • Kostfibrer: 7,5 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Planerar du semesterresan efter träningsmöjligheterna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: