Läcker omelett med fetaost

Lättlagat som ger ordentlig mättnad och fyller på med energi.

31 maj 2010 av Helle Brønnum Carlsen och Martin Kreutzer

Ingredienser till 1 person:

2 ägg Salt Peppar 2 droppar olivolja 75 g potatis 1 vitlöksklyfta 200 g färsk spenat 15 g fetaost

Tillbehör:

75 g tomat

Tillagning:

Vispa ägg med salt och peppar. Värm oljan i en teflonpanna, lägg i kokta, skivade potatisar och stek dem gyllenbruna. Tillsätt hackad vitlök och till sist ångad spenat. Blanda smulad fetaost i äggsmeten, häll det över grönsakerna och stek i 15 minuter med lock eller folie över. Omeletten kan eventuellt grillas i ugnen mot slutet för att få färg. Lägg upp omeletten med tomat och ev rågbröd.

Tips: Du kan även använda fryst spenat.

  • Du tränar inte alls: Om du behöver styra dina kaloriräkenskaper hårt kan du avstå från fetaosten. Det besparar dig en del fettkalorier samtidigt som rättens mättnadsvärde inte minskar nämnvärt.

  • Du tränar hårt och mycket: Öka kolhydratinnehållet genom att fylla ut med 50–100 gram extra potatis. Det fyller reserverna och ger extra bränsle till musklerna.

Näringsinnehåll per person

Energi: 356 kcal Fett: 19 gram Protein: 24 gram Kolhydrater: 26 gram Kostfibrer: 5 gram

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: