© Valling.com

Kycklingsallad

Fet majonnäs kan lämpligen bytas ut mot grekisk yoghurt, ägg och mosad potatis. Det ger maträtten en krämig konsistens, ett balanserat innehåll av näringsämnen och ett högt proteininnehåll.

5 december 2012 av Mads Persson

Ingredienser - 10 portioner

1 hel kyckling (gärna eko) eller 4 kycklingbröst 4 dl gröna ärter 2 fint rivna morötter 4–6 msk grekisk yoghurt 4 stora potatisar 6 ägg 6–8 inlagda smågurkor 1 knippe färsk dill salt, peppar

Tillagning

Koka kycklingen i rikligt med vatten, tillsätt ett lagerblad, lök och pepparkorn (kan användas som fond).

Låt kycklingen svalna och dela den därefter i små bitar med en gaffel eller med händerna.

Medan kycklingen svalnar, skalas potatisarna och kokas mjuka. Koka samtidigt äggen i ca 6 min.

Blanda kycklingen med morötter, smågurkor, ärter, potatis, yoghurt och ägg till en grovt mosad sallad.

Smaka av med salt, peppar, dill och lite citron. Servera t.ex. med sprödstekt parmaskinka och rostat grovbröd.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: