Havregrynsgröt med frukt
© iStock

Krämig havregrynsgröt med läcker topping

Piffa upp den alldagliga havregrynsgröten med några enkla ingredienser.

17 augusti 2017 av Anders Karmark

Havregrynsgröt med ägg, banan, bär, nötter och ev. sirap

Ingredienser (till 2 pers)

2 dl havregryn
2 dl vatten
2 dl lättmjölk
2 ägg
1 tsk mald ingefära
ev. 1 tsk socker
0,5 tsk salt


Garnering

1 banan
2 nävar bär
2 nävar nötter
ev. lite sirap eller honung


*Bonus-info

Antocyaninerna i blåbär tillhör naturens starkaste antioxidanter. De är bra för hjärnans återhämtning och lindrar träningsvärken dagarna efter tuffa träningspass.

Gör så här

  • Koka upp vatten, mjölk och havregryn i en kastrull. 
  • När gröten nästan är färdigkokt tillsätter du ägg, salt, ingefära och ev. lite soc­ker. 
  • Låt koka några minuter tills gröten blivit lagom tjock.
  • Skiva bananen och garnera gröten med.
  • Servera genast.

Näringsinnehåll per person

Energi: 474 kcal
Protein: 21,5 g
Fett: 19,6 g
Kolhydrater: 57,1 g
Kostfibrer: 7,5 g

Sund frukost – tre förslag på en sund frukost. Läs mer här

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är bäst med vinterträning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: