© wichmann+bendtsen.

Kräftstjärtar med salsa och sallad

Kräftor har ett högt järninnehåll – ät dem gärna ihop med C-vitaminrika grönsaker och få ett maximalt utbyte av mineralet.

16 september 2015 av Anne Larsen.

Kräftstjärtar med salsa och sallad

Till 4 personer: 30–40 st. kräftstjärtar (alt. kan du byta ut dem mot räkor) 200 g sallat, t.ex. frisé eller bulls blood 2 gurkor 2 röda paprikor 1 röd chilifrukt 2 eko-citroner 1,25 dl vitvinsvinäger 4 msk extra jungfruolivolja 4 tsk akaciahonung Havssalt och färskmalen svartpeppar

Tillbehör: 4 tjocka (60–70 gram) skivor rostat, ljust fullkornsbröd

Gör så här: 1. Koka upp en kastrull med vatten och häll i 1 msk salt. Lägg i kräftstjärtar/räkor och citronskivor.

2. När kräftorna/räkorna flyter upp till ytan ska de hällas över i ett durkslag för avrinning och avsvalning. Rensa bort tarmen i kräftorna (se vägledning i artikeln) här).

3. Skölj sallaten och slunga den torr. Dela gurkan och skrapa bort kärnorna med en tesked. Tärna gurka, paprika och chilifrukt smått. Rör ihop vinäger med olja och honung och tillsätt salt och peppar. Häll över tärningarna.

4. Lägg upp salladen vid sidan av kräftstjärtarna/räkorna och häll salsan över.

Näringsinnehåll per person: Energi: 465 kcal Protein: 35,9 g Fett: 15,4 g Kolhydrater: 50,3 g Kostfibrer: 9,4 g

Därför ska du äta kräftor!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är bäst med vinterträning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: