Klassikerkorv
© Thomas Dahl

Klassikerkorv

Recept: Klassikerkorv med hemgjord gurksallad, remouladsås och rostad lök.

2 januari 2017 av Kock Anders Karmark

Ingredienser till åtta varmkorvar:

  • 8 korvbröd
  • 8 wienerkorvar à 80–100 g (lågt fettinnehåll)
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 dl senap
  • 2 dl ketchup
  • 150 g finhackad lök till servering
Gurksallad:
  • 0,5 gurka
  • 1 dl vinäger
  • 1 dl socker
Remouladsås:
  • 100 g finrivna morötter
  • 100 g finhackad lök
  • 1 tsk curry
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk senap
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl vinäger
  • 1 dl socker
  • 100 g majonnäs (gärna rapsoljebaserad)
  • 0,5 dl grekisk yoghurt (2 % fett)
Rostad lök:
  • 1 stor lök
  • 2 äggvitor
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 dl rapsolja

Gör så här:

Gurksallad:

  • Finskiva gurkan och blanda med socker och vinäger.

Remouladsås:

  • Rör ihop lök, morötter, salt, vinäger och socker, och låt såsen stå i kylskåpet över natten.
  • Rör ihop såsen med majonnäs, grekisk yoghurt, curry, gurkmeja och senap.

Rostad lök:

  • Dela löken på mitten. Skär löken i 2–3 mm tjocka strimlor och blanda den med äggvitan.
  • Låt allt rinna av i ett durkslag.
  • Lägg lökstrimlorna i mjölet och stek dem i olja i en stekpanna tills de är spröda och ljusbruna. Lägg därefter den rostade löken på hushållspapper eller tidningspapper medan fettet rinner av.
Varmkorvar:
  • Stek korvarna ca 15 min. i en stekpanna i 1 tsk rapsolja, och vänd dem 10–12 gånger så att de får en jämn och fin stekyta och färg.
  • Dina klassikerkorvar är klara!

Näringsinnehåll per korv med bröd:

  • Energi: 912 kcal
  • Protein: 28,5 g
  • Fett: 44,9 g
  • Kolhydrater: 103,4 g
  • Kostfibrer: 8,4 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Planerar du semesterresan efter träningsmöjligheterna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: