Återhämtningsmüsli
© Thomas Dahl

Hemgjord müsli som främjar återhämtningen

Smaksätt din frukost eller ditt mellanmål efter träningen, med en hemgjord müsli som smakar bättre än de som finns att köpa i butikerna!

16 augusti 2016 av Anders Karmark Pedersen

Återhämtningsmüsli

Ingredienser: 
  • 200 g rågflingor
  • 100 g linfrön
  • 200 g grovhackade mandlar 
  • 150 g torkade fikon i tärningar
  • 150 g pumpakärnor
  • 2 tsk stött kanel
  • 2 msk mörk sirap
  • 0,5 tsk salt

Gör så här:

  • Blanda alla ingredienser utom torkade fikon och fördela dem jämnt i en långpanna.
  • Ugnsbaka allt i fem minuter på 180 grader.
  • Rör därefter om med en stekspade så att allt blandas och inget fastnar i botten av långpannan.
  • Upprepa samma sak en gång till.
  • Sänk temperaturen till 160 grader, tillsätt torkade fikon och ugnsbaka allt i ytterligare 5 min.
  • Ta ut långpannan ur ugnen och rör om ordentligt så att inget fastnar i botten. Gör detta 3–4 gånger under ca en kvart medan müsliblandningen svalnar.

Näringsinnehåll per 100 g: 

  • Energi: 426 kcal
  • Protein: 15 g
  • Fett: 22 g
  • Kolhydrat: 47,9 g
  • Kostfibrer: 10,5 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Planerar du semesterresan efter träningsmöjligheterna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: