Grov hemgjord müsli
© Thomas Dahl

Hemgjord müsli: Den grova varianten

Smaksätt din frukost eller ditt mellanmål efter träningen, med en hemgjord müsli som smakar bättre än de som finns att köpa i butikerna!

16 augusti 2016 av Anders Karmark Pedersen

Grov müsli

Ingredienser: 
  • 4 skivor fullkornsbröd
  • 100 g grovhackade mandlar
  • 100 g rågflingor
  • 150 g torkade äpplen, tärningar 
  • 100 g chiafrön
  • 50 g kakaopulv.
  • 4 msk mörk sirap

Gör så här:

  • Smula sönder brödet och fördela det i en långpanna. Ugnsbaka brödet i 5 min. på 160 grader, och smula sedan sönder det ännu mer.
  • Tillsätt därefter resterande ingredienser utom chiafrön och torkade äpplen och blanda väl.
  • Ugnsbaka allt i ytterligare 5 min. på 160 grader och rör om ordentligt så att sirapen fördelas väl.
  • Ugnsbaka allt i ytterligare 5 min. på 160 grader.
  • Tillsätt chiafrön och torkade äpplen och ugnsbaka allt i 5 min. på 160 grader. Ta ut den nästan färdigrostade müslin ur ugnen och rör om ordentligt så att inget fastnar i botten av långpannan. Gör detta 3–4 gånger under ca en kvart medan allt svalnar. På så sätt minskar risken att den rostade müslin klumpar ihop sig.

Näringsinnehåll per 100 g: 

  • Energi: 350 kcal
  • Protein: 9,6 g
  • Fett: 11,2 g
  • Kolhydrat: 59,1 g
  • Kostfibrer: 12,7 g

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur mycket nattsömn brukar du få?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: