NYTTIGA MARINADER En hemlagad marinad ger inte bara ett smakmässigt lyft. Den skyddar också grillköttet mot giftämnen. Marinadrecept: Klicka här! © Valling.com

Teriyakimarinerade köttstrimlor på grill

Varför nöja sig med bara grill- och nötkött? I det här receptet bjuder vi på en förrätt/lunchmåltid med asiatisk touch.

Teriyakimarinerade köttstrimlor på grill

Recept: (förrätt till 4 pers)

  • Ca 600 g nötkött i tunna strimlor

  • 60 ml sojasås

  • 3 msk fint riven ingefära

  • 3 pressade vitlöksklyftor

  • 1 finhackad färsk chilipeppar

  • 3 tsk fisksås

  • 2 salladshuvuden

  • 1 näve böngroddar

  • 1 näve sockerärter

  • 2 msk rostade sesamfrön

  • 1. Rör ihop en marinad av sojasås, ingefära, vitlök, chili och fisksås.

  • 2. Fördela marinaden (spara ca 4 msk till salladen) över köttet. In i kylen i 2–3 timmar.

  • 3. Hetta upp grillen. Låt marinaden rinna av från köttet och grilla det cirka 1 minut på varje sida.

  • 4. Blanda ihop övriga ingredienser till salladen med marinaddressingen och fördela till sist köttet i salladen.

  • 5. Strö över sesamfrön, servera genast.

Grilltid/marinering: 2 min/3 timmar.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: