Nyttigt & lättlagat: Ugnsstekt laxfilé med morots- och fänkålssallad.

Laxfilé med morots- och fänkålssallad

Lax är något av det nyttigaste man kan äta. I detta recept kombinerar vi lax med en mager morots- och fänkålssallad.

25 februari 2014 av Mads Persson.

Ugnsstekt laxfilé med morots- och fänkålssallad

(2 personer)

Ingredienser: 2 laxfiléer 1 morot, finstrimlad 1 hel fänkål 1 näve färsk dill, klippt 1 msk jordnötter, hackade 1 tsk citronsaft 1 msk jordnötsolja

Gör så här:

1. Finstrimla både morot och fänkål med en skalare.

2. Blanda morot och fänkål med färsk dill (spara lite till senare) och jordnötter. Gör en dressing av citronsaft och jordnötsolja.

3. Ugnsstek laxfiléerna – linda eventuellt in dem i folie – i ca 15 min på 225 grader. Strö resten av dillen över laxen och servera genast med sallad till.

Läs om laxens alla fördelar: Klicka här!

Fler recept med lax: Klicka här!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är bäst med vinterträning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: