FINT SNITT: Använd din största och vassaste kökskniv när du skär kött. Och skär så att kniven befinner sig vinkelrätt mot fibrerna – ”ådrorna” – i köttet. © Valling.com

Köttcarpaccio på grillen

Carpaccio är i vanliga fall en rå variant av ett fint skuret nötkött. Men med hjälp av en fräsande grill kan du snabbt och lätt göra en egen carpacciovariant med massor av smak av grill och sommar.

3 juni 2014 av Mads Persson.

Köttcarpaccio på grillen

Recept: (förrätt till 4 pers)

  • 800 g entrecote eller någon annan fin köttbit

  • 1 knippe färsk basilika

  • 2 nävar pinjenötter

  • 4 msk färskriven parmesan

  • 1 vitlöksklyfta

  • Ca 3 dl olivolja

  • Saften av en citron

  • 1 knippe rucola

  • Salt och peppar

  • 1. Blanda köttet med 1 dl av oljan samt salt och peppar. Låt det vila ca 15 min. i marinaden.

  • 2. Hetta upp grillen och grilla köttet på hög värme i ca 2–3 min. på varje sida så att det blir rosa och får en lätt stekyta. Låt sedan köttet vila 10 min.

  • 3. Gör under tiden en snabb pesto genom att blanda basilika, 2 msk parmesan, vitlök, 1 näve pinjenötter, 2 dl olja och citronsaft i en mixer. Färgen ska vara grön och fin och peston ska vara tjock till konsistensen.

  • 4. Skär nu köttet i så tunna och fina skivor som möjligt – som du brukar skära t.ex. filé.

  • 5. Fördela köttskivorna på fyra tallrikar, strö över lite rucola, häll sedan på lite pesto och strö till sist över hackade pinjenötter och riven parmesan.

Grilltid/marinering: 3 min/15 min.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är bäst med vinterträning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: