Grillspett med marinerad lax

Den enkla: Grillspett med marinerad lax. Pastasallad och grillade majskolvar därtill.

21 juni 2011

Ingredienser - 4 personer 4 laxfiléer 4 grillspett 1 msk soja 1 msk akaciahonung 300 g pastaskruvar (gärna fullkorn) 1 msk grekisk yoghurt 1 msk pesto 4 majskolvar

Tillagning

  • Börja med att skära varje laxfilé i ca 4-5 fyrkanter. Rör ihop en marinad av soja och honung. Låt sedan laxbitarna ligga i marinaden i cirka 30 minuter.

  • Koka under tiden pastan, och blanda den fortfarande varma pastan med grekisk yoghurt och pesto. Pastasalladen ska vara krämig. Avsluta genom att smaka av den med salt och peppar.

  • Tänd grillen, låt marinaden droppa av laxbitarna och trä upp dem på grillspett.

  • Lägg dem nu på den brännheta grillen. På andra sidan av grillen läggger du majskolvarna, fortfarande med "kappan" på. Vänd kolvarna ett par gånger under tiden. Laxen grillas i 5-6 minuter och majskolvarna i cirka 10 minuter.

  • När grilltiden är ute packar du upp majskolvarna och serverar dem tillsammans med de marinerade laxspetten och den ljumma pastasalladen.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: