Grill: Grillat kalkonbröst, ketchup och pastasallad

Grilla och ät nyttigt med grillat kalkonbröst

8 juli 2010

Grillat kalkonbröst

Ingredienser beräknade till 4 personer: 1 kalkonbröst (ca 800 g) Marinad 1 dl öl 0,5 dl olja 2 kvistar färsk rosmarin 2 vitlöksklyfta Citron Salt och peppar

Tillredning Finhacka vitlök och rosmarin och blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Lägg i kalkonbröstet – helst flera timmar före. Bryn köttet på grillen och fortsätt sedan på indirekt värme i ca 45–50 minuter. Låt kalkonbröstet vila 15 minuter innan du skär det i fina skivor.

  • Kalkon är fettsnålt och därför ett bra alternativ till rött kött.

Ketchup 2.0

Ingredienser beräknade till 4 personer: 2 msk balsamvinäger 0,5 dl rapsolja 2–3 msk ketchup 1 pressad vitlöksklyfta Färskmalen peppar

Tillredning Häll lite balsamvinäger i en skål. Vispa i oljan – lite åt gången. Tillsätt ketchup och vitlök och smaksätt med salt och peppar.

  • Balsamvinäger är en nyttig smaksättare som framställs av druvor.

Pastasallad

Ingredienser beräknade till 4 personer: 300 g fullkornspasta 1 fänkålsstånd 300 g färska ärter 4 msk jungfruolivolja 2 msk äppelvinäger Grovt salt och färskmalen peppar

Tillredning Koka pastan efter anvisningarna på förpackningen och låt den svalna. Sprita ärtbaljorna. Halvera fänkålen, skär bort stjälken och strimla fänkålen fint – gärna på ett mandolinjärn. Blanda allt i en skål. Vispa olivolja och äppelvinäger. Vänd ned alla ingredienser i dressingen och smaksätt med salt och peppar. Servera genast.

  • Fullkornspasta innehåller mycket mer E-vitamin och järn än vit pasta.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: