Gör din egen läckra och nyttiga marinad

En god hemlagad marinad ger inte bara grillköttet ett smakmässigt lyft. Den skyddar också köttet mot farliga ämnen.

21 maj 2013

Du kanske redan är en riktig grillmästare. Men hur bra är du på att tillaga en läcker marinad?

Om det finns mer att önska på den fronten, så kan du snabbt lära dig det. För bortsett från att marinad är lätt att tillreda kan den användas till alla typer av kött, fisk och grönsaker, och passar särskilt bra till fettsnåla köttbitar.

Undvik att bränna köttet Marinaden tränger in och gör köttet mört och saftigt. Stektiden förkortas och marinaden fungerar som en skyddshinna, vilket minskar risken för att köttet ska brännas vid och för att farliga stekmutagener ska bildas.

Så skippa de färdiglagade marinaderna, ta fram mixern och kör igång grillsäsongen med några nya läckra marinader.

Logga in som prenumerant och få tillgång till fem saftiga marinader som passar utmärkt till både grönsaker, kött och fisk.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är bäst med vinterträning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: