SPETT Metallspett är bäst till tjocka köttbitar. Om du använder träspett, så lägg dem i blöt några timmar innan. © Valling.com

Filmjölksmarinerade köttbitar på grill

Att marinera i filmjölk är ett gammalt knep. Det finns studier som visar att en mjölkmarinad gör att köttet blir både mjukare och mildare.

3 juni 2014 av Mads Persson.

Filmjölksmarinerade köttbitar på grill

Recept: (huvudrätt till 4 pers)

  • Ca 1–1,5 kg rosa nötkött med fett/senor borttaget (t.ex. oxfilé)

  • 1 liter filmjölk

  • Saften av en lime

  • 1 msk cayennepeppar

  • 2 pressade vitlöksklyftor

  • 1 msk tomatpuré

  • 1. Skär köttet i cirka sex stora bitar per person.

  • 2. Rör ihop en marinad av filmjölk, lime, cayennepeppar, vitlök och tomatpuré.

  • 3. Lägg köttet i en skål, häll över marinaden, fördela den över köttet och täck med plastfolie.

  • 4. Marinera 24 timmar i kylen.

  • 5. Grillning: hetta upp grillen. Fördela köttet på spett, varva ev. med grönsaker. Grilla spetten 2–3 minuter på varje sida tills köttet blir rosa.

Grilltid/marinering: 6 min/24 timmar.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är bäst med vinterträning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: