Fiberrik chili con carne

Kalorisnål version som gör gott för magen.

26 maj 2010 av Helle Brønnum Carlsen

Ingredienser till 1 person: 50 g kycklingfärs 1 lök, hackad 1 vitlöksklyfta, hackad 1 tsk olivolja 1/2 burk krossade tomater 1/2 chili, hackad 50 g bruna eller svarta bönor, som legat i vatten över natten och kokats i 45 minuter 1 hackad morot 1 hackad persiljerot 100 g hackad grönkål eller savojkål 1 dl buljong Salt och peppar

Tillagning: Bryn köttet med lök och vitlök i oljan. Tillsätt tomater, chili och bönor och låt det småkoka i 10 minuter.

Tillsätt morötter och persiljerötter och koka i 5 minuter. Tillsätt hackad grönkål eller savojkål och tillsätt buljong.

Låt det koka i 4–5 minuter och smaka av med salt och peppar.

Näringsinnhåll per person

Energi: 532 kcal Fett: 12 gram Protein: 51 gram Kolhydrater: 89 gram Kostfibrer: 28 gram

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är bäst med vinterträning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: