© Valling.com

Currysill

Glöm färdiginlagd sill på julbordet. Det är busenkelt att själv laga en mycket nyttigare variant. Den här varianten har smak av äpple, vilket passar bra ihop med curry. Sillen är också rik på nyttiga omega 3-fettsyror.

5 december 2012 av Mads Persson

Ingredienser - 10 portioner

2 burkar inläggningssill (ca 2 x 500 g) 500 ml lättcremefraiche eller keso 2 äpplen ca 2 msk curry 1 rödlök 20–30 st jättekapris 1 knippe färsk gräslök salt, peppar

Tillagning

Skölj och torka sillbitarna och lägg dem i en skål.

Tillsätt finhackad rödlök, äpple och gräslök.

Rör ihop en smidig dressing av lättcremefraiche och curry (var försiktig eftersom currysmaken blir starkare efter hand). Smaka av med salt.

Blanda dressingen med sill och allt det gröna, och låt currysillen stå svalt i 3–4 timmar.

På julbordet dekoreras currysillen med jättekapris, extra finhackad gräslök och ev. kokta ägg.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: