Chorizowrap

Välj ev. en kalkonchorizo om du vill minska på fettmängden.

© Thomas Dahl

Chorizowrap med ugnsbakad aubergine

Chorizowrap är späckad med smak och ett fylligt innehåll som gör att wrappen smakar syndigt gott. Här är receptet som gör att det börjar vattnas i munnen!

30 april 2017 av Kasper Karmark Pedersen

Chorizo­wrap

med soltorkade tomater, salladslök, grillad aubergine, grön paprika, napolitanasallat och timjan-/citron­yoghurt.

Ingredienser:

  • 4 stora fullkornswraps
  • 250 g skivad chorizo
  • 2 auberginer
  • 0,5 dl olivolja
  • 80 g soltorkade tomater
  • 4 salladslökar
  • 1 grön paprika
  • 100 g napolitanasallat (alternativt t.ex. rucola)
  • 100 g yoghurt naturell, 0,5 % fett
  • 25 g färsk timjan
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk rivet ekocitronskal
  • 0,5 tsk salt och 0,5 tsk peppar

Gör så här:

  • Skär auberginerna i ca 0,5 cm tjocka skivor.
  • Lägg dem på ett ugnsgaller. Pensla dem med olivolja och strö över salt och peppar. Grilla dem på gallret i ugnen i 250 grader i 8–10 min. tills de blir mörkbruna men inte svarta.
  • Finsnitta salladslök och paprika. Skär de soltorkade tomaterna i tärningar eller strimlor.
  • Finhacka timjan och blanda med yoghurt, citronsaft, rivet citronskal och salt.
  • Vik ihop wrappen med chorizo i mitten och aubergine ovanpå. Lägg på övriga ingredienser och tryck till wrappen hårt.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur mycket nattsömn brukar du få?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: