© wichmann+bendtsen.

Äppelkompott med vaniljyoghurt

Pröva en god och nyttig dessert med grekisk yoghurt.

2 mars 2016 av Anne Larsen.

Äppelkompott med vaniljyoghurt

(Dessert till 4 personer) ? 4 äpplen ? 1,25 dl ofiltr. äppelmust ? 300 g blåbär ? 4 dl grekisk yoghurt, 10 % ? 1 vaniljstång ? 4 tsk färskriven ingefära ? Rivet citronskal från en kravcitron ? 40 g pekannötter eller valnötter

Gör så här: 1. Skär äpplena i tärningar och lägg äppelbitarna i en kastrull med halva vaniljstången samt ingefära och äppelmust. Låt sjuda på svag värme i 10 min.

2. Häll i blåbären och koka upp långsamt under omrörning. Servera kompotten precis som den är eller rör om den.

3. Låt kompotten svalna medan du blandar grekisk yoghurt med resten av vaniljstången samt citronskal.

4. Servera frukten i glas eller på en tallrik med grekisk yoghurt och lätt rostade nötter ovanpå.

Näringsinnehåll per person: Energi: 327 kcal Protein: 10,1 g Fett: 17,9 g Kolhydrater: 34,4 g Kostfibrer: 5,1 g

Därför ska du äta grekisk yoghurt!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: