Läs också

Grislever

© Kenneth Bo Drabæk

Oxfilé

Vi har betygsatt de bästa järnkällorna efter hur bra kroppen är på att ta upp järnet.

Det är kanske en överraskning att rött kött har förhållandevis lågt järninnehåll. Man ska dock komma ihåg att järn är lättupptagligt och att en normalstor köttbit ger 50 procent av dagsbehovet. Dessutom innehåller kött protein, B-vitaminer och andra nyttigheter.

Oxfilé
Järnbetyg:

4 stjärnor av 6

Järninnehåll per 100 gram:

2,5 mg

Max. upptag i kroppen:

ca. 0,75 mg

Näringsinnehåll per 100 gram

  • Energi: 141 kcal
  • Protein: 20,0 gram
  • Fett: 6,4 gram
  • Kolhydrater: 1,0 gram

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är bäst med vinterträning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: