© Colourbox

Hur nyttig är inlagd sill?

Jag har hört att inläggningsprocessen gör att vitaminerna i fisken försvinner. Hur nyttig är inlagd sill egentligen?

Inlagd

sill

är faktiskt förvånansvärt nyttig.

Under inläggningsprocessen försvinner visserligen en del vitaminer, men det påverkar som tur är inte fiskens höga innehåll av D-vitamin och nyttiga omega 3-fetter – de två viktigaste hälsovinsterna av att äta sill.

I synnerhet under vintern är D-vitamin en bristvara. Därför går det bra att äta inlagd sill flera gånger i veckan. Undvik dock currysill och annan sill i feta såser.

Om du däremot väljer oinlagd sill får du bara i dig ca 15 g fett per 100 g, vilket endast är ett par gram mer än den naturliga fetthalten i färsk sill.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: