D-vitamin Lax är den bästa fisken när det handlar om innehållet av D-vitamin.

Dessa fiskar innehåller mest D-vitamin

Många väljer att äta fisk när de vill få i sig lite mer D-vitamin. Men det saknar inte helt betydelse vilken fisk man väljer.

4 november 2016 av Hans Westhausen Gottlieb

Under vintern skiner solen på våra breddgrader inte så starkt att den kan förse oss med tillräckligt mycket D-vitamin. Fisk kan dock förebygga D-vitaminbrist.

Så här mycket D-vitamin innehåller några vanliga fiskarter per 100 gram:

  • Lax : 30 mikrogram

  • Ål: 30 mikrogram

  • Regnbågsöring: 10 mikrogram

  • Torskrom : 12 mikrogram

  • Sill: 11 mikrogram

  • Hälleflundra: 9 mikrogram

  • Pangasius: 8 mikrogram

  • Makrill: 5,5 mikrogram

  • Rödspätta: 3 mikrogram

  • Tonfisk: 2,9 mikrogram

  • Torsk: 1 mikrogram

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Brukar du skippa frukosten?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: