© Colourbox

6 bra grilltips

Det är enkelt att göra grillrätter nyttigare. Här är sex användbara tips.

1. Ät mindre kött – välj kvalitet i stället för kvantitet. Tänk på att de marinerade köttbitarna i kyldisken också är de äldsta köttbitarna.

2. Välj grillkorv med ett köttinnehåll på minst 70 procent.

3. Grilla på indirekt värme så att det inte bildas så mycket giftämnen. Lägger man kött direkt på grillkolen kommer fettet att droppa ned och antända flammor som gör att köttet bränns vid och det bildas stekmutagener.

4. Laga till en god sallad som förrätt. Det sätter igång den naturliga aptitregleringen så att man äter mindre kött.

5. Välj råa och grillade grönsaker som tillbehör.

6. Skippa näringsfattigt, vitt bröd. Välj istället fullkornsbröd.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken är din favoritfrukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: