Cookie- och Sekretesspolicy
Stort test av hörlurar för träning

Välljudande träningshörlurar

Ljud i öronen när man tränar kan vara både motiverande och prestationshöjande. Vi har testat 18 träningshörlurar.

  • Av Peter Hyldahl.
  • Aktiv Träning nr. 1, 2016
Hörlurar

Musik och träning hör ihop. Nuförtiden uppskattar man att varannan person som löper, cyklar eller fitnesstränar lyssnar på något i sina hörlurar, och det finns det också goda skäl till. Musik är motiverande och gör att det blir lättare att hålla ångan uppe. Dessutom kan man med hjälp av rytmen i låtarna lättare hålla uppe löptempot.

Det krävs dock ett par bra hörlurar för att få bästa möjliga utbyte av musiken. I det här testet kan du se att det finns stora skillnader när det gäller kvaliteten på hörlurarna. Ett exempel är ljudkvaliteten, som varierar från riktigt dålig till riktigt bra. Ett annat exempel är passformen och användbarheten. Hörlurarna ska sitta bra under tuffa aktiviteter och hanteringen ska vara intuitiv så att man klarar det även när pulsen är hög.

Trenden just nu är modeller med vilka man kan besvara samtal i mobilen – som även kan användas som musikspelare. Det är praktiskt och innebär att man inte behöver stanna upp om mobilen ringer.

Välj rätt hörlurar för träning

Ladda ned pdf:n nedan och se vårt stora test med 18 hörlurar för träning – vi har testat både trådlösa modeller och hörlurar med sladd.

Prenumerant ladda ner filen här.

Så testar Aktiv Träning

Vi testar marknadens mest relevanta modeller och försöker så vitt det är möjligt testa hörlurarna i alla förhållanden. Det innebär löpning i alla väder, cykling (både mtb och landsväg) samt träning på gymmet. Vi har fokuserat på om passform, ljud, ljudstyrka, användbarhet mm. matchar olika behov. Vi har även prövat fjärrkontrollerna i samband med all slags träning.

Eftersom formen på huvudet och öronen ser mycket olika ut från person till person, kan ett par hörlurar som sitter bra på en person sitta mindre bra på en annan. Därför har vi anlitat en bred testpanel och sammanställt ett genomsnitt av testarnas erfarenheter.

Ljudkvaliteten har testats både via mobilen och vanliga streamingtjänster, men också via en större hi-fi-anläggning för att utvärdera hörlurarnas maximala potential när de ansluts till en bra signalkälla. Till de trådlösa modellerna bedöms även andra enheter och ev. appar för navigering m.m.

TESTKRITERIER
Vi har testat hörlurarna utifrån följande kriterier::

  • Passform: Sitter de stadigt och bra utan att irritera, och kan man ha på sig dem länge utan att de börjar skava av svett m.m?
  • Ljud: Hur är ljudkvaliteten? Är ljudet homogent och detaljrikt, och hur hög volym har hörlurarna?
  • Sladd: Trasslar sladdarna ihop sig eller är de utformade så att detta (nästan) kan undvikas?
  • Trådlös: En trådlös modell ska vara lätt och helst passa till flera olika enheter. Hur bra fungerar den app som ev. följer med till hörlurarna?
  • Fjärrkontroll: Finns det en fjärrkontroll och hur lätt är den att nå och hantera i blindo?
  • Kvalitet: Hur bra är designen och kvaliteten? Är materialen bra och gedigna – och tål hörlurarna svett och vatten?

PRIS
Det är de vägledande priserna som anges – ofta är modellerna billigare ute i butikerna eller på nätet.

SLUTBEDÖMNING
Hörlurarnas helhetsbetyg bygger på en samlad bedömning av hur resp. modell fungerar i praktiken med tonvikt på alla testkriterier.

Mer inom samma område

NYHETSBREV

Få gratis nyhetsbrev med massor av träningstips.

Mest läst
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-hvid-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-orange-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>De bästa träningshörlurarna

ExclusiveExclusiveDe bästa träningshörlurarna

Stor test |

Vi har testat 14 av marknadens bästa ...

Läs mer
Köp rätt: Träningshörlurar

Köp rätt: Träningshörlurar

Hörlurar |

Vilken typ av hörlurar passar bäst när ...

Läs mer
Lätta och smidiga hörlurar

Lätta och smidiga hörlurar

Hörlurar |

Det här är ett par lätta och smidiga ...

Läs mer
Trådlös löpkomfort

Trådlös löpkomfort

Hörlurar |

Jabra Rox är ett par kvalitetshörlurar ...

Läs mer
Bra hörlurar

Bra hörlurar

Hörlurar |

Modellen fungerar lika bra oavsett ...

Produkttest av Philips hörlurar
Nytt
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-hvid-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-orange-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>Stort test av hörlurar för träning

ExclusiveExclusiveStort test av hörlurar för träning

Hörlurar |

Kolla in det här testet innan du köper ...

Läs mer
Trådlöst välljud

Trådlöst välljud

Hörlurar |

På jakt efter ett par nya hörlurar? Vi ...

Läs mer
Pulserande rytmer

Pulserande rytmer

Hörlurar |

Med Jabras trådlösa sporthörlurar sker ...

Läs mer
Lätta och smidiga hörlurar

Lätta och smidiga hörlurar

Hörlurar |

Det här är ett par lätta och smidiga ...

Läs mer
Trådlös löpkomfort

Trådlös löpkomfort

Hörlurar |

Jabra Rox är ett par kvalitetshörlurar ...

Läs mer