Läs också

Mörk choklad

Makrill

Makrill innehåller massor av omega-3-fettsyror. Dessa fettsyror är viktiga för att stärka kroppens immunförsvar och för att undvika att bli sjuk.

Som bonus innehåller fisken massor av selen, vilket ytterligare stärker immunförsvaret.

MAKRILL

Så gör du: Lägg makrillen på en skiva grovt fullkornsrågbröd, kombinera med lite äggröra och några morötter. Där har du en nyttig lunch! Fler fördelar med makrill: Man får i sig massor av D-vitamin - ett vitamin som bland annat har stor betydelse för orken. Många experter anser att vintertrötthet och depression i hög grad beror på D-vitaminbrist. D-vitamin får vi framför allt i oss via solljus och fet fisk. Fler bra alternativ: Alla typer av fet fisk, t.ex. sill, öring, ål och hälleflundra, innehåller både omega-3-fettsyror och selen, även om de flesta innehåller mindre än makrillen. Man kan gärna variera mellan rökt makrill och andra varianter - makrill i tomatsås är t.ex. både nyttigt och gott. Obs: Under en vecka bör man få i sig 200-300 gram makrill eller någon annan fet fisk. Näringsvärde per 100 gram: Energi: 290 kcal Protein: 18,9 gram Fett: 24,3 gram Kolhydrater: 0 gram

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Brukar du skippa frukosten?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: