En sorts alkohol gör dig både lycklig och sexig

Ny forskning visar att en viss sorts alkohol gör dig gladare, lyckligare och ännu mer attraktiv för det motsatta könet!

22 september 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Det florerar många myter om hur alkohol påverkar människan. En grupp schweiziska forskare har nu lagt fram vetenskapliga bevis för att en viss sorts alkohol kan göra underverk för oss socialt. Den alkoholsort som har granskats under lupp är en dryck som har bryggts i tusentals år – nämligen öl!

Öl gör oss gladare

Studien visade att ett glas öl gjorde att testpersonerna snabbare kunde avläsa glada ansikten. Dessutom lade den grupp som hade druckit ett glas öl innan försöket mer vikt vid de positiva situationer som de utsattes för. Öl gjorde alltså att testpersonerna blev både gladare och mer empatiska.

Öl gjorde också att testpersonerna fick ökad lust att socialisera, och de var mindre avvisande när det handlade om sexuell kontakt.

Försökt

I försöket deltog 30 kvinnor och 30 män. Hälften av försökspersonerna fick dricka öl tills de kom upp i 0.4 promille, medan den andra halvan fick dricka en alkoholfri ölsort.

Försöket bekräftar därmed den kända teori som säger att ett måttligt intag av alkohol gör att vi fungerar bättre i sociala sammanhang.

Det är dock viktigt att komma ihåg att alkoholens effekt på oss beror på en lång rad faktorer, som exempelvis hur mycket alkohol man normalt brukar dricka, kroppsvikt och kön.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Planerar du semesterresan efter träningsmöjligheterna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: