Cookie- och Sekretesspolicy
Cykelhjälmar: Test av cykelhjälmar

Stort test av 17 cykelhjälmar

Logga in och ladda ned det åtta sidor stora testet.

Stort test av 17 cykelhjälmar

Vi har testat 17 intressanta modeller – och utser favoriterna som ger den bästa cykelupplevelsen.

  • Aktiv Träning nr. 4, 2012
Endast för prenumeranter

Logga in och ladda ned det åtta sidor stora testet av 17 cykelhjälmar. Få också tips om hur du ska välja rätt cykelhjälm och se tester av både billiga och dyra cykelhjälmar.

Prenumerant ladda ner filen här.

Du måste vara prenumerant för att kunna ladda ned. Logga in här eller skapa en profil här. Ditt prenumerationsnummer måste finnas med i din profil för att du ska kunna ladda ned. Teckna prenumeration här

Med blotta ögat är det svårt att se någon större skillnad mellan de olika hjälmarna i testet. Vårt stora test med de bästa hjälmarna på marknaden visar dock att skillnaden är stor mellan de olika modellerna.

Så har vi testat

Slutbedömning: Respektive hjälms slutbetyg är en helhetsbedömning med tonvikt på komfort, passform och funktion samt hur hjälmen upplevs under rundan.

Vi har delat in testfältet i två grupper beroende på prisnivån: en budgetgrupp med hjälmar som kostar drygt tusenlappen samt en kategori med hjälmar som kostar mer än så.

Under testperioden har vi lagt tonvikten på hur komfortabla hjälmarna är, hur bra passformen är samt hur lätt det är att justera hjälmarna – både med och utan handskar. Och kan man till exempel göra en liten snabbjustering med bara en hand utan att stanna? Vi har också fokuserat på hur bra ventilationen är i hjälmarna samt hur bekväma de är på huvudet efter flera timmars kontinuerlig användning.

Med andra ord: precis de förhållanden som en vanlig cykelmotionär brukar erfara. Alla hjälmarna i testet lever upp till myndigheternas säkerhetskrav, så den delen går vi inte in på.

NYHETSBREV

Få gratis nyhetsbrev med massor av träningstips.

Mest läst
Suverän cykelhjälm

Suverän cykelhjälm

Cykelhjälm |

Med 39 lufthål har Catlike Whisper Plus ...

Test av Catlikes Whisper Plus cykelhjälm
Välj rätt cykelhjälm

Välj rätt cykelhjälm

Cykel |

Oavsett om man föredrar ...

Läs mer
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-hvid-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-orange-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>Ny cykelhjälm?

ExclusiveExclusiveNy cykelhjälm?

Endast för prenumeranter |

Vi har testat 17 intressanta modeller – ...

Ta del av vårt stora test
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-hvid-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraning.se/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus-orange-at.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>Innovativ hjälm

ExclusiveExclusiveInnovativ hjälm

Cykelhjälm |

Mavics prisvärda cykelhjälm har fokus ...

Produkttest av Mavic Syncro
Mycket hjälm för pengarna

Mycket hjälm för pengarna

Cykelhjälm |

Perfekt passform och smarta detaljer ...

Produkttest av Rudy Project Sterling
Nytt
Lätt och bra mtb-hjälm

Lätt och bra mtb-hjälm

Cykelhjälm |

Vi är imponerade av Specialized Ambush! ...

Läs mer
Komfort och fart

Komfort och fart

Cykelhjälm |

På jakt efter en ny cykelhjälm? Vi har ...

Läs mer
Varm hjälm för vintercyklister

Varm hjälm för vintercyklister

Cykelhjälm |

Skön och snygg vinterhjälm från LAS ...

Läs mer
Mtb-skydd

Mtb-skydd

Cykelhjälm |

Enduras första hjälm är en ...

Läs mer
Uppmärksamhet i cykelklungan

Uppmärksamhet i cykelklungan

Cykelhjälm |

POC:s länge efterlängtade ...

Läs mer